sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Golden Circle

Olikohan pientä krapulaa tai jännitystä ilmassa kun aamusella oli vähän kehno olo. Autovuokraamo Herzin täti tuli meidät noutamaan majapaikasta autovuokraamolle. Samainen ihastuttava neito tarjosi meille uutta Land Cruiseria pienemmän Rav4 sijaan, ilman lisämaksua. Deal! 
Jännitykset ja tärinät katosi heti kun pääsi auton rattiin. Mukava peli 560€ 8vrk.
Vanhana rattimiehenä vähän harmittaa kun en ole vielä löytänyt vipua mistä saa ajonvakauksen pois päältä. Edes hetkeksi ;-) 
Nuo ajonvakausjärjestelmän anturit tais pelastaa meidän persaukset pariin otteeseen kun keli muutui iltaa kohti huonompaan suuntaan, mutta siitä jäljempänä.


Otettiin ajoreitille perinteinen Golden Circle: Geysir, Gullfoss ja Thingvellir kansallispuisto. 
Aivan mahtavaa olla taas tien päällä, arktisissa maisemissa. Geysirit oli mieleenpainuva kokemus, n 5-10min välein paukahti ilmoille 30 metrinen höyryävä vesipatsas.
Gullfoss on komea pauhaava vesiputous hieman geysir:ltä eteenpäin. Kylmä/ märkä tuuli ja 3 bussillista muita turisteja stetsonihatuissaan haittasivat vähän vesiputouskokemusta.

Hyvin varusteltu

Thingvellir puistossa oli taas ihan toisenlaiset maisemat. Amerikan ja Euroopan mannerlaatat erkanee siinä jonku sentin vuosivauhtia eli periaatteessa ollaan taas Amerikan mailla =) 
On paikalla jotain historiallistakin merkitystä, mutta ei siitä sen enempää. Kesällä varmaan hienompi. Maan parhaat sukelluspaikat taitaa kuitenkin puistosta löytyä (ja kylmät). Me ei tultu tänne sukeltelemaan, ainakaan vapaaehtoisesti joten otettiin nokat kohti seuraavaa majapaikkaa Grundarfjorduria. 

Kolikoita veden pohjassa

Tähän väliin muutama otos tien päältä.


Nämä hepat menee kovalla tuulella siistiin jonoon nokka tai persaus kohti tuulta.
Kaunis ajatus oli kiertää Snaefellsnesin niemimaa ja ihailla samannimistä jäätikköä josta pääsee kuulemma maan keskipisteeseen, mutta keli muuttui niin perseeksi ettei eteensä nähnyt kymmentä metriä. Kannattaa ottaa nuo kelivaroitukset tosissaan Islannissa. Päästiin kuitenkin perille mutta välillä meinas usko jo loppua. 

Pikku pätkä josta ei saa edes aavistusta todellisesta tilanteesta. 


1 kommentti:

  1. Kiva seurata tätä teidän matkantekoa. Hienoja on maisemat. Lisää kuvia odotellessa... T. Päivi

    VastaaPoista