lauantai 24. maaliskuuta 2012

Maisema vaihtuu


Guesthouse Egilsstadir oli tähän astisista majapaikoista kaikkein komein. Reipas satavuotias kartano. Hintaa yölle kertyi 14000 (80€). Kahden henget syömiset talon ravintolassa maksoi paljon enemmän.
Nukuttiin harvinaisen myöhään ja ilman kiirettä tai mitään muutakaan hässäkkää lähdettiin ajamaan itärannikkoa pitkin. Taas todella komeita maisemia, tiukkoja mutkia ja alati vaihtuvaa maisemaa.

Joku on keksinyt vetää tunnelin vuoren läpi

Tuuli ei ylety ihan joka paikkaan.

Sillat ovat yleensä yhden mentäviä
Määränpäänä oli Guesthouse Hali, keskellä ei mitään. Lähin majapaikka Jokulsalron jäätikköjärveä. Matkaa kertyi päivälle reipas 300km.
Välillä näkyi pilkahduksia Vatnajökull-jäätiköstä. Löydettiin pieni mutainen tienpätkä joka näytti vievän jäätikön reunalle, mutta mittasuhteita ei pysty käsittelemään kovin luotettavasti ja jäätiin kauas hiplaus etäisyydestä, vaikka reipasteltiin kävellenkin jokunen tovi.Oltiin perillä melko myöhään ja päästiin Jokulsalron järvelle juuri ennen auringon laskua. Ihmeellisen näköinen paikka. Jäätikkö sulaa ja siitä lohkeilee palasia. Kimpaleet jäävät lillumaan järveen kunnes aikanaan huuhtoutuvat mereen pientä uomaa pitkin. Meri huuhtoo palikat takaisin rantaan jonne ne jäävät kitumaan ja sulavat aikanaan pois.


Järvessä hengailee myös hervoton määrä hylkeitä, jotka seuraavat ihmisten touhuja uteliaina.Yöllä aukesi hieno tähtitaivas. Näkyyhän noita tuikkuja kotonakin, mutta olisi ollut mahtava nähdä pohjoisen reposia. Ensimmäinen kirkas yö tälle reissulle. Revontulia ei siitä huolimatta näkynyt. Vähän harmittaa kun ei jaksanut lähteä järvelle kuvailemaan tähtitaivasta...

Venus & Jupiter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti