torstai 22. maaliskuuta 2012

Idän ihmeet

Saatiin vielä asiallinen aamupala hotellilla ja vaihdettiin muutama sananen majatalon päällikön kanssa.
Hän oli aidon kiinnostunut suomesta ja tiesi jopa muutamia faktoja, esim kekkosen kuvan bongasi pankkikortista! Huone + 3 olutta ja pienet iltapalat molemmille kustansi vajaa 120€ eli melkoisen paljon mutta viihdyttiin hyvin.
Matkaa Egilsstadiriin kertyi 260km. Bongattiin pari pikku kylää matkalla, mutta eipä mitään ihmeellistä tullut vastaan. Muutama karvapallo-lammas meinasi jäädä alle. Koirat on myös melkoisen yritteliäitä juoksemaan auton alle. 


Puinen pyssymies kylässä Þórshöfn

Ruoste raiskaa bakkafjörduria

Oltiin jo asennoiduttu siihen ettei silmänruokaa saada tälle päivälle kunnes keksittiin ajella pienen kukkulan yli Seydisfjorduriin. Vajaa 700 asukkaan kylä vuonojen syleilyssä. Reissun mielenkiintoisin paikka tähän mennessä. Ilmeisesti paljon taiteilijahenkisiä asukkaita, värikkäistä ja omaperäisistä taloista päätellen =)

Mönkijä on kyllä hyvä
Majoiduttiin guesthouse Egilsstadiriin. Todellan komean näköinen hotelli Lagarfljót järven rannalla. Järvessä asustelee kuuleman mukaan hirviö, Loch Nessin Islannin vastine. Kävin rannalla katselemassa josko otus näyttäytyisi turistille ja taisin saada vilauksen kummajaisesta kameralle. 

Jos oikein tarkkaan katsoo niin rakennuksen reunan takaa kurkistaa joku ötökkä.

Syötiin illallinen majatalon kehutussa ravintolassa, alkupalat, viinit, pääruoat ja jälkkärit. Kalliiksi tuli, mutta eipä olla koskaan syöty mitään niin hyvää! Ei tosin vedä vertoja mun uuniranskalaisille, mutta ei aina voi voittaa ;-) 

Päivä pulkassa!View Larger Map

Ollaan nyt ruuvattu toyotalla vajaa 2500km. Google mapsi näyttää matkaksi 2225km. Ollaan varmaan suditelu sen 275km edestä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti