torstai 22. maaliskuuta 2012

Pohjoisen ihmettelyä

Herätys puoli seitsemältä. Siis 6:30 vapaaehtoisesti! Aamupala nassuun hotelli Kean maittavasta aamispuffasta. Kamat kasaan ja eteenpäin. Akureyrin kaupunkiin tutustuminen jäi vähän puolitiehen, mutta eipä se haittaa koska tultiin tutustumaan luontoon eikä kaupunkeihin. 
Sydämellinen liikennevalo


Suunnitelmana oli katsella pari vesiputousta ja kierrellä Myavatn järveä ympäriinsä. Godafoss tuli ensimmäisenä vastaan. Ollaan kyllä saatu katsella ihan rauhassa näitä nähtävyyksiä. Kesällä olisi varmasti komeammat näkymät, mutta hinnat tuplaantuu vuokra-autoissa sekä useissa majoitusvaihtoehdoissa sekä koko saari on täynnä muita turisteja.


Godafoss
Kierreltiin Myavatn järveä ilman kummempia ennakkotietoja alueesta. Vastaan tuli mielenkiintoinen kyltti. Kuulostaa ihan norjalaiselta iskelmätähdeltä =) Dimmuborgir on jonkunlainen laavakivimuodostelma-nähtävyys. Kuvat kertoo enemmän kuin sanat. Kierreltiin aluetta parisen tuntia hangessa tarpoen. Tässä vaiheessa tuli huomattua että säiden herra on kyllä alkanut siunaamaan meidän päiväretkiä.

Paholainen asuu täällä

Kirkko

Rankan tarpomisen jälkeen suunnattiin Dettifoss putouksille. Lisää hangessa tarpomista luvassa. Taas saatin imailla huikeat näkymät ihan kaksistaan. Eipä valittamista siinä ;-)


Maa höyryää

Liian kuumaa uitavaksi

Dettifoss


Selfoss

Koko päivän raitisilmamyrkytyksen jälkeen ajettiin pieneen kalastajakylään Husavikiin. Täältä järjestetään kesäisin paljon valasbongausretkiä. Maaliskuussa valaat pysyy vielä piilossa. Kylä haisee kalalle! Etsittiin asiallista ravintolaa jossa asioida, mutta jotenki se taas kallistui siihen huoltoasema-burgeriin… Halpaa ja hyvää!

Husavik

Husavik

Ajeltiin rantatietä pohjoiseen ja käytiin jopa niin pohjoisessa kuin maitse voi Islannissa käydä. Eihän siellä muuta ollut kuin surkeaa soratietä koko niemen ympäri. Vihoin saavuttiin päämääräämme Raufarhöfn nimiseen kyläpahaseen. Pyörittiin kylää ympäri tunnin verran kunnes löydettiin meidän hyvin piilotettu hotelli. Oltiin jälleen ainoat asiakkaat. Hotel Nordurljos osoittautui alkujännityksen jälkeen mainioksi paikaksi viettää yö pienessä 200 ihmisen kylässä. 

Maisteltiin kylmät viikingit hotellin hienossa ravintolassa ja eipä aikaakaan kun talon isäntä tarjosi meille snapsit! Johan alkoi juttu lentämään ja pari tuntia tuli joristua hotellin isännän kanssa. Ukko rakentelee läheiselle kukkulalle pienimuotoista kivikasaa stonehenge-hengessä. Homma on vielä pahasti kesken, mutta varmasti komea näky kun joskus valmistuu!Downtown Raufarhöfn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti