tiistai 20. maaliskuuta 2012

Veri kiertää

Harmittaa kun tuo snaefellsnesin niemimaa jäi näkemättä lumimyräkän vuoksi. Netistä näkee ajantasalla olevan tiestön kunnon Islannissa. Meidän ajama pätkä oli merkitty "difficult road conditions". Siitä seuraava onkin impassable eli ei onnistu.
Majoituttiin Grundarfjordurissa "Old post office" nimisessä majatalossa reilu 50€ hintaan. Majatalot on hyvä vaihtoehto budjettimatkailulle. Suihkut, wc ja keittiö ovat yleensä kaikkien vieraiden yhteisessä käytössä. Käytiin vielä illan päälle paikallisessa ravintolassa syömässä hyvät mätöt. Kyllä maistui viking-olut hyvältä pienen rallin jälkeen.

Sama kurja keli jatkui aamulla. Ihmeelliset reittivalinnat ja vuoristotiet aiheuttivat taas ylimääräisiä sydämenlyöntejä. Pahimmillaan tuolla vuoristossa ei näe mitään muuta kuin valkoista ympärillä, ei erota taivasta maasta, näkee vain keltaiset tienreunus-tolpat joita on 25-50 metrin välein. Välissä ei näe niitäkään.


Tunsin itseni jo melkoiseksi rallimestariksi kun päästiin pahimmasta myräkästä, kunnes vastaan tulee rekka, traktori ja nissan micra =)
Taitaa olla ihan normi kelit vuoristoissa...
Kierrettiin monta pikkukylää läpi. Yhdessä saatiin jopa ilmaiset kahvit kun tädillä ei korttimasiina toiminut. Muuten ollaan pärjätty mainiosti ilman Islannin kruunuja.

Matkaa seuraavaan pysäkkiin tuli 300km. Hotel Reykjanes keskellä ei mitään länsivuonoilla. Chekattiin ittemme sisään ja lähdettiin käymään vielä Isafjordurissa, länsivuonojen pääkaupungissa. Linnuntietä matkaa kertyisi ehkä 25km mutta siltoja ei ole ja tie menee vuonojen reunustaa pitkin joten ajoa kertyi 130km siivu.
Vähän molemmilla jännitti ajella sohjossa ja jäässä kapeaa tietä ilman kaiteita! Ajonvakaus-systeemi piipitti ja korjaili sivuluisuja. Vanhana rattimiehenä korjailisin mielellään nuo luisut ihan itse, mutta ei vieläkään löydy sitä nappia tuosta autosta! Pahimmissa paikoissa tien reunan ja meren välissä oli n. 50 metrin pudotus.


Lupaus auringosta

Isafjordur on hienon näköinen pieni suuri kaupunki vuonojen ympäröimänä. Nopeasti heitettiin hampurilaiset naamariin jotta kerettäisiin ennen pimeää takaisin. Paikallinen alko koluttiin myös läpi sekä jeepin tankkaus. Tuo meidän 60000€ mönkijä hörsii löpöä reilu 10 litraa /100km. Diesel maksaa täällä enemmän kuin bensa, n. 1,6€ litra...

Jeah
Takaisinpäin ajo sujui helpommin kun ei tarvinnut ajaa meren puolella tietä. Aurinkokin meinasi paistella. Suvi bongasi pari hyljettäkin matkalla vai mitä mursuja ovatkaan...

No tämä on kuitenkin menomatkalta.
Hotel Reykjanes on joskus aikoinaan rakennettu sisäoppilaitos ja tällä vuosituhannella muutettu hotelliksi. Paikka on mukavasti rempallaan, huoneet pieniä ja suihkut ja vessat taas käytävillä.

tv-huone
Takapihalta

Paikan vetonaulana toimii 12 x 50m uima-allas jossa kiertää vesi kuumista lähteistä. Vesi on n. 40 asteista.
Me oltiin Suvin kanssa hotellin ainoat asiakkaat joten uima-allaskin oli kokonaan meidän käytössä. Kaikkihan arvaa miten siinä sitten käy... ;-)


Uskaltaisko?
Uskaltaa!

Isännän vehkeet
Hotellin isäntä esitteli omaa autoansa. Islantilaiset tykkää ajella isoilla autoilla. Kuvan F250 on tuunattu 500hv diesel moottorilla ja alusta/ rengas muutoksilla. Muutokset maksaa enemmän kuin koko auto. Kyllä kelpais ajella jäätiköllä! Suomeen ei tuollaista kukaan edes yrittäis saada rekisteriin.
Hotelli, aamupalat ja 3 kylmää viking olutta kustansi 16000 kruunua eli n. 100€.


Kuvapläjäys matkan varrelta:


Soratie jonnekin

Turistit pulassa. Onneksi ei mennyt meren puolelle. Ei siis ole meidän auto =)


Reitti:

View Larger Map

1 kommentti:

  1. Veetikin haluaisi sinne hylkeitä katsomaan
    T.Päivi ja Veeti

    VastaaPoista